Ask for our corporate packages!
16/04/2017
Summer is coming…
25/04/2017

Χρίστος Κονδύλης: «Η γυμναστική είναι τρόπος ζωής και όχι στιγμιαία ανάγκη».

Το Kondylis Fitness Centre πρωτοπορεί στον τομέα της εκγύμνασης και προσφέρει ό,τι νεότερο στο χώρο. Ο Χρίστος Κονδύλης, ιδιοκτήτης του γυμναστήριου, μας δίνει τις δικές του συμβουλές για να κτίσουμε το σώμα που επιθυμούμε, μοιράζεται μαζί μας τις τελευταίες τάσεις, αλλά και το πώς ν’ αποφύγουμε τους ερασιτέχνες.

Ποια προγράμματα και υπηρεσίες προσφέρει το Kondylis Fitness Centre;

Το Kondylis Fitness Centre είναι ένας πολυχώρος εκγύμνασης, αδειούχο από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού. Αποτελείται από:

  • 3 αίθουσές ομαδικών μαθημάτων, όπου οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα από πρωτοποριακά προγράμματα-Les Mills Classes, Functional Training Classes, Cross Training Classes,
  • Circuit Training Classes, TRX, Grit, Young Athletes Classes, Spinning Bikes (Les Mills RPM, Les Mills Sprint, Coach by Color)
  • Personal Trainning
  • Free Weight Area και μηχανήματα δύναμης
  • Μηχανήματα αερόβιας άσκησης(διαδρόμοι –ελλειπτικά κ.α)
  • Έναν χώρο για Functional Training.
  • Το Kondylis Fitness Centre προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, καθώς παρέχει πολυτελή αποδυτήρια, χώρο στάθμευσης και απασχόληση παιδιών σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (Kids Corner).

Ποια είναι η πιο συχνή συμβουλή που δίνεις στους πελάτες σου που θέλουν να χάσουν κιλά ή να κτίσουν σώμα;

Οποιοσδήποτε κι αν είναι ο στόχος του κάθε αθλούμενου, εκείνο που πρέπει αρχικά να έχει στο μυαλό του είναι ότι ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί ΜΟΝΟ αν το θέλει πραγματικά. Ο κάθε αθλούμενος πρέπει να καταλάβει ότι η γυμναστική είναι τρόπος ζωής και όχι στιγμιαία ανάγκη.

Είναι ο μοναδικός τρόπος για να είναι κανείς έτοιμος να κάνει κάποιες θυσίες, να υπερβεί τον εαυτό του, να πιέσει τα όρια του να βγει έξω από το comfort zone του. Έτσι, η συμβουλή μου θα ήταν, πίστεψε πραγματικά σε αυτό που θέλεις, πίστεψε ότι μπορεί να γίνει, θα γίνει με μικρά και σταθερά βήματα, με θυσίες αλλά θα γίνει. Η συχνότητα και η ένταση της προπόνησης είναι τα κλειδιά!

Με ποια επιχειρήματα θα προσπαθούσες να πείσεις κάποιον να αγκαλιάσει τη γυμναστική, όχι πια σαν μόδα, αλλά σαν μια πραγματική, ωφέλιμη ανάγκη;

Το βασικό μου επιχείρημα θα ήταν ότι το σώμα μας είναι βασικά ένα ρούχο που φοράμε από τη μέρα της γέννησής μας μέχρι το τέλος. Δεν μπορούμε να του συμπεριφερόμαστε καλά, μόνο με ένα τρόπο παροδικό όσο παροδική είναι και μία μόδα. Είναι πραγματικά σημαντικό να προσέχουμε την υγεία μας και το σώμα μας πάντα και για πάντα. Και είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και απόφαση κατά πόσο θα το κάνει κανείς αυτό με αγάπη και αφοσίωση. Εδώ ταιριάζει η φράση «I am working on myself, for myself, by myself».

Μπορείς να μας χαρίσεις ένα Success Story που βίωσες στον εαυτό σου ή σε άλλους, ικανό να εμπνεύσει όποιον αθλείται, ώστε να μην τα παρατήσει;

Μία περίπτωση που μου έμεινε έντονα στο μυαλό, είναι αυτή μιας κοπέλας που μπήκε στο γυμναστήριο ένα απόγευμα, πριν από τέσσερα χρόνια. Όταν πρωτοήρθε, ήταν υπέρβαρη και με δυσκολία ανέβηκε τις σκάλες. Μέσα από σκληρή δουλειά, πολλές θυσίες και απόλυτη προσήλωση στο στόχο, η κοπέλα αυτή κατάφερε μέσα σε τρία χρόνια να χάσει όλα τα περιττά κιλά. Εκτός από την φυσική της κατάσταση, βελτιώθηκε και η εξωτερική της εμφάνιση. Σήμερα γυμνάζεται ακόμα στο γυμναστήριο μας, είναι ένα άτομο με τρομερές αντοχές και δύναμη. Η γυμναστική είναι πλέον μέρος της ζωής της. Κέρδισε πίσω τη ζωή της!

Πόσες ώρες και πόσες μέρες της βδομάδας βρίσκεσαι στο γυμναστήριο, με τι καταπιάνεσαι συνήθως και πώς περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο;

Στο γυμναστήριο βρίσκομαι περίπου 55-60 ώρες την εβδομάδα. Είμαι ενεργός instructor των Les Mills Classes, Personal Trainer, ασχολούμαι με τη Διοίκηση και το Marketing του γυμναστηρίου, φροντίζω για την ομαλή λειτουργία του γυμναστηρίου και τη ρύθμιση του προσωπικού. Γενικά, επιτηρώ ό,τι έχει να κάνει με το γυμναστήριο σε καθημερινή βάση.

Τον ελεύθερο μου χρόνο τον αφιερώνω στην οικογένεια μου.

Ποιο είναι το motto σου;

The best project you‘ll ever work on is you!

Ποια είναι η μεγαλύτερη απόλαυση/ικανοποίηση που σου προσφέρει η δουλειά σου; Αν δεν ήσουν γυμναστής, τι άλλο θα ήσουν;

Τα χαμόγελα ικανοποίησης στα ιδρωμένα πρόσωπα μετά το τέλος μίας προπόνησης. Η ικανοποίηση των αθλητών μου, είναι για μένα απόλαυση. Αν δεν ήμουν γυμναστής…σίγουρα θα ήμουν αργηχός μιας αγέλης (χαχαχα). Δεν έχω φανταστεί ποτέ τον εαυτό μου εκτός αθλητισμού.

Σε προσωπικό επίπεδο που βρίσκεις την ευτυχία;

Στην οικογένειά μου, φυσικά! Στους φίλους και στα ταξίδια.

Πιστεύεις ότι υπάρχουν αντιεπαγγελματίες στο χώρο σας; Πώς μπορεί ο κόσμος να ξεχωρίσει τους ερασιτέχνες από τους pro και τι κινδύνους κρύβει η επιλογή ενός ανειδίκευτου γυμναστή;

Η ανεξέλεγκτη εξάπλωση των χώρων άσκησης τα τελευταία χρόνια οδήγησε σε πολυάριθμα γυμναστήρια από ακατάρτιστους προπονητές. Δυστυχώς ο κάθε ένας χωρίς ιδιαίτερο έλεγχο, μπορεί να ανοίξει ένα μικρό χώρο κάπου, π.χ σε ένα μέρος του σπιτιού του και να αυτοονομαστεί personal trainer. Το γεγονός αυτό επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στον κλάδο μας- στο κράτος (δεν έχουν τις απαραίτητες άδειες και δεν αποδίδουν τους φόρους-αδήλωτη εργασία) και στον κόσμο (τραυματισμοί).

Συμβουλή μου προς τον κόσμο, για να προφυλαχτεί από τους ερασιτέχνες, είναι να ζητάει την πιστοποίηση για τα ακαδημαϊκά προσόντα του ατόμου που τον προπονεί.

Ποιες είναι οι νέες τάσεις, αν υπάρχουν, εκγύμνασης και τι νέο έχετε εισάγει στο Kondylis Fitness Centre;

Στις μέρες μας ο κόσμος έχει λίγο χρόνο που μπορεί να αφιερώσει στη γυμναστική. Τα HΙΤΤ Workouts είναι δημοφιλή τελευταία, και παρέχουν άριστα αποτελέσματα σε λιγότερο χρόνο. Τέτοια προγράμματα παρέχει το Kondylis Fitness Centre είτε σε μορφή Group Personal, είτε σε ατομικό επίπεδο. Υπάρχουν πολλά προγράμματα εκγύμνασης προσαρμοσμένα σε 30’, για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες. Στο Kondylis Fitness Centre όλα τα HΙΤΤ Workouts ελέγχονται καρδιοαναπνευστικά με το πρόγραμμα της Polar Team, για πιο ασφαλή και εποικοδομητική προπόνηση.

Πρόσφατα λανσάραμε και το https://my.kondylisfitness.com για online κρατήσεις για τις τάξεις των Group Personal, για να μπορούν οι πελάτες μας να ενημερώνονται για το προγράμματα, και να προ-κρατούν έγκαιρα τη θέση τους. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται τυχόν παρεξηγήσεις.

Επιμέλεια: Πράξια Αρέστη